Jag är tillbaks från Sportsclip en kedja som specialiserat sig på att klippa män i alla åldrar medan man får titta på sport. En hårklippning med efterföljande hårtvätt (jag har tidigare alltid varit tvungen att duscha efter en hårklippning i Sverige för jag avskyr allt hårspill som blir kvar och kliar); skalpmassage, varm handuk över ansikte och hårbotten och en efterföljande nacke och skuldermassage kostar endast $20. I Sverige kostade min billigaste hårklippning hos en Herrfrisör 200:- och då ingick endast….hårklippning. Måste erkänna att det känns lyxigt att bli omhändertagen på detta sätt i samband med något så opretentiöst som en hårklippning.

Sportsclip är en av de få saker som jag faktiskt kan gå till här. För ca ett år sedan fanns ingenting inom “gångavstånd” (jag sätter gångavstånd inom ciationstecken för det är inte avståndet som är problemet, men mer om det senare) till var vi bor men det senaste året har ett antal butiker etablerat sig i vårt kvarter. Det är endast ca 100 meter från vår lägenhet till affärerna men ett högt staket gör det omöjligt att ta den närmaste vägen. I stället får jag gå omvägen genom vårt bostadsområde ner till Cantrell road men det tar endast ca 5 minuter. Det finns nu ett Starbucks, Sportsclip som jag nämnde, en möbelaffär som säljer speciella möbler, Quesno och ett annat café som jag ännu inte provat. Bäst av allt är att de har en mycket välsorterad och elegant Vin & Sprit-butik med ett alldeles utmärkt utbud av amerikanska kvalitetsöl från diverse mindre bryggerier. Även om promenaden ner till Cantrell inte är lång så känns det udda. Ingen går här längre än mellan bilen och affären/hemmet eller vad man skall besöka. För ett par veckor sedan gick jag ned till Vin&Spritbutiken och köpte ett sexpack kvalitetsöl som jag sedan bar hem i en brun påse. Jag kände mig utttittad även om så kanske inte var fallet för här GÅR man inte om det inte beror på att man inte har råd med bil eller någon annan märklig anledning.

En anledning till att man inte går är som jag redan tidigare nämnde, oftast så går det inte. Från vår bostad och lite längre upp på Cantrell road finns flera restauranger, butiker och även en nybyggd “shoppingmall”. Det är endast ca 1 km avstånd med bil men det är praktiskt inte möjligt att promenera dit eftersom det inte finns några trottoarer. Det känns märkligt att det är så nära inom räckhåll men ändå inte möjligt utan bil. Det vore perfekt i en situation som denna, när Karen jobbar och jag just nu varken har bil eller körkort för Arkansas, att jag skulle kunna promenera upp till detta område för att antingen äta eller bara fördriva tiden men det är inte möjligt. Sådana saker tror jag känns mest främmande för en svensk som är van att kunna åtminstone promenera till olika platser om man inte har tillgång till bil.

Två inlägg på samma dag, hoppas att jag kan fortsätta att rapportera i denna takt nu innan jag hittar ett nytt jobb.

Advertisements