Vi åkte upp till Conway efter lunch för att besöka “Toad Suck daze”; en av de största marknads evenemangen här i Arkansas. Vädret var varmt som vanligt men det blåste en svalkande bris emellanåt som gjorde det uthärdligt att strosa runt i sju timmar bland utställningar av antika bilar, hantverk och mat stånd etc. Det blev ett par “corndogs”; en sydstatspecialitet som är en hotdog inlindad i majsbröd, åtskilliga liter med hemgjord lemonad och läsk. Faulkner county som Conway ligger i är ett s.k “dry county” vilket innebär att ingen alkohol får försäljas inom countyt, inte ens en svalkande öl. Jag var positivt överraskad av kvaliteten på marknaden. Hantverk som såldes var av hög kvalitet och det syntes inget s.k “krims-krams” någonstans utan mycket var sådant som man faktiskt skulle kunna tänka sig att köpa. Nu blev det inte så mycket inhandlat mer än ett handgjord läderbälte till mig och en vindsnurra i koppar som Karen köpte och lite andra småsaker.

Vi stannade till strax efter åtta då vi lyssnat på “Confederate railroad” i en halvtimme men vi hade inte tillräckligt bra sittplatser för att motivera oss att stanna ytterligare en timme tills nästa band skulle börja spela och dessutom så hade Molly varit instängd för länge för dagen. De band som spelade tidigare på dagen var dock förvånansvärt bra och hela intrycket av marknaden var som sagt mycket postitivt överraskande. Det enda som jag inte gillade var grod-racet där barn tävlade med att få stackars små grodor att springa fortast.

När vi kom hem hörde vi från familjen som tittat på tv att de sett mig ätandes en “corndog” på Toad suck festival. Jag kom genast att tänka på det avsnitt av Seinfeld (The lipreader); där stackars George blir filmad under en tennismatch medan han äter en “Chocolate sundae fudge” utsmetad över hela sitt ansikte. Vi tittade på nyheterna när vi kom hem men de visade endast de klipp från festivalen som var senare på kvällen med konserterna så jag undrar förstås hur det såg ut tidigare under dagen.

Advertisements