Det var längesedan vi hade en långhelg här men nu är det tre dagars ledighet eftersom det är Memorial day i morgon. De flesta helger som man såg fram emot när jag bodde i Sverige går obemärkt förbi. Påsken som är en av mina favorithelger i Sverige innebär INGEN ledighet alls här USA.

Vi gick aldrig ner på Riversfest igår lördag. Det var väldigt hög luftfuktighet och över 30 grader varmt samt regnet hängde i luften. I stället bestämde vi oss för att gå och se den nya Indiana Jones filmen ‘The Kingdom of the Crystal scull’. Precis som med de tidigare 3 Indiana Jones filmerna, så gjorde den nya versionen oss inte det minsta besvikna. Full fart från första stund, inte en endaste tråkig minut, skratt blandas med stunder då man håller andan av förskräckelse och man bara njuter av total 100% koncentration på filmen. Det är inte många filmer som jag sett som totalt lyckas med att uppsluka mig på det sättet som Indiana Jones filmerna. Som underhållning betraktat tror jag inte att det kan bli bättre på film än så här. Även om jag kanske trots allt tycker att den första filmen var den allra bästa så är uppföljarna och speciellt den här senaste filmen på gränsen till lika bra.

Efter filmen åt vi på Vinos vilket kanske inte var så lyckat denna kväll eftersom det var spelning och hundratals tonåringar var där för att lyssna på något band vi aldrig hört talas om. Vi pratade med två stackars mammor som beslutade sig för att vänta på sina barn inne på restaurangen. De var där när vi kom kl 6:00 och var kvar när vi lämnade en timme senare. De skulle vänta tills spelningarna var över kl 11:00, stackars mammor.

Vi åkte i stället till WalMart för att köpa fällstolar som alla andra hade under utomhus konserten i fredags. Karen och jag hade filtar med oss men vi insåg att dessa stolar är klart att föredra. Vi hittade två stycken billiga WalMart stolar för $9.88 styck och bestämde oss för att köpa dem när vi snubblade över lyxvarianten av märket Ozark på vägen ut. Tydligen var det ett kampanjpris på dessa Ozark stolar som hade fotstöd, kudde att vila huvudet på och drickahållare i armstöden. Vi trodde de skulle kosta $30-40 styck men de var endast $10 och vi kände att vi gjorde ett riktigt kap. Nåja, nu blev det ju inte bara dessa stolarna, kvittot sa $158 när vi checkade ut så som alltid går man aldrig från Walmart med det enda som man kom dit för att köpa.

Advertisements