Vi har nått mitten av Juli och nu återstår endast 1,5 månad av det outhärdligt varma vädret här i Arkansas. Hittills så har det inte varit lika varmt som förra året och den senaste veckan har det varit väldigt skönt ute trots att temperaturen har legat runt 35 grader. Anledningen till att det har kännts så skönt är att luftfuktigheten har varit ovanligt låg för Arkansas. Om luftfuktigheten är låg så är 35 grader ingenting att prata om utan t.o.m njutbart men nu när luftfuktigheten kommer att stiga i samband med att vi får in ett lågtryck från Mexikanska gulfen så blir det outhärdligt utomhus, i alla fall i längre perioder. Som tur är har vi luftkonditionering överallt, i hemmet, i bilen, i affärerna och på jobbet så vi har inget att klaga över egentligen.

Jag tog en promenad på lunchen tillsammans med två kollegor för att gå och äta lunch. Anledningen till att jag nämner det är att det är väldigt ovanligt att amerikaner går, även om det endast är 5 minuters gång så tar amerikanen i allmänhet bilen. Vi gick dock 15 minuter i båda riktningarna för att äta lunch på en ny restaurang som vi inte tidigare har provat downtown och det måste bedömas som väldigt ovanligt. Trots att massor med människor jobbar downtown som vi så ser man få människor som går utomhus. Känns förstås i början konstigt för en svensk.

Vi fick denna vecka veta att vi kommer att få 4-dagars arbetsvecka bestående av 10 timmar per dag om vi vill. Jag kommer att ansöka om att jobba tisdag till fredag och vara ledig på måndagar. Om det går igenom så känns det som den största förmånen jag kunde önska med mitt nuvarande jobb. Att vara ledig tre dagar i rad kommer i så fall att kännas oerhört lyxigt med tanke på hur lite ledighet vi annars har här i USA.

Advertisements