Tittar just nu på nyheterna avseende den senaste rapporteringen från södra kusten och framförallt från New Orleans. Jag stannade uppe i natt till kl 1:00 för att se vad som var på väg att hända och redan då visade de hur vågorna på Lake Pontchartrain slog höga upp på land. Det senaste nu är att vatten läcker in över den västra skyddsvallen av ‘industrial canal’ i NO. Läcker in är litet av en underdrift eftersom det mer liknar ett sporadiskt vattenfall.

Om NO blir satt under vatten igen så undrar jag om staden någonsin kommer att bli vad den än gång var. Jag tycker det är otroligt att någon ville flytta tillbaks till NO efter Katrina när man visste att detta kommer att hända igen, vilket är ett faktum nu. Även om katastrofen inte blir lika stor som 2005 så har man evakuerat alla från staden utom ca 100.000 som stannat kvar. Vem vill leva under sådana förhållanden, att behöva lämna hem och tillhörigheter varje höst när stormarna kommer?

Hittills så skiner solen här i centrala Arkansas och jag skall försöka göra något vettigt av denna ‘Laborday’ eftersom vi är lediga idag. Imorgon och fram till torsdag beräknas vi få vad som är resterna av Gustav här uppe. Det är förstås fördelen med att bo där det inte finns en kust eftersom dessa orkaner minskar i styrka ju längre de färdas över land.

Advertisements