Det här blir den första lediga fredagen ‘på riktigt’ i nya huset. Förra fredagen så flyttade vi ju hit och det var jobb hela dagen. Det finns fortfarande MASSOR kvar att göra. Idag kommer Dish network för att sätta upp vår satellitmottagare. Hoppas att de inte kommer att göra några stora hål i tak eller väggar. Vi tittade på närmsta grannens hus och från deras parabol går en massa kablar in i huset, skall det verkligen vara nödvändigt?

Igår när vi båda jobbade så ringde Karen till Centerpoint som är leverantören för naturgas. Vi har gas för varmvatten beredare och för värme. Anledningen till att vi ville att de skulle komma var dock för att vi känt lukt av gas från vår öppna spis. Denna öppna spis är en icke ventilerad ‘gas log fireplace’. Detta system är inte tillåtet i Sverige, förmodligen inte i övriga Europa heller. Vår inspektör sa att det inte ens är tillåtet enligt byggregler i Canada att ha en sådan typ av eldstad. Anledningen är att när man tänder den så konsumeras det syre som finns i rummet av gaslågorna och det finns heller ingenstans för eventuella restprodukter att ta vägen förutom in i rummet där eldstaden finns. Förre ägaren av huset sa att hon aldrig använde öppna spisen av den anledningen. När Karen ringde Centerpoint igår så sa de att de omedelbart kommer att skicka ut någon för att stänga av gasen. Om det inte fanns någon hemma så skulle de inte kunna göra några mätningar heller. När Karen sa att hon inte trodde det var någon stor läcka och frågade om de kunde vänta till imorgon fredag, då jag skulle vara hemma så sa de bara: “No Mam, we have to shut off the gas immediately. Så nu var situationen denna att om de inte kunde komma tillbaks torsdag kväll så skulle vi vara utan värme (vilket just nu inte är ett problem) och varmvatten (vilket är ett stort problem). Nåväl, jag antar att vi kommer att göra ett antal sådana misstag innan vi lär oss. Nästa gång vi ringer så blir det en dag som vi kan vara hemma om det inte är nödfall förstås. Centerpoint kom på kvällen, satte på gasen och mätte utan att hitta något. De stängde dock av gasen till öppna spisen eftersom vi just nu inte vill använda den. Den lukt som vi har känt från öppna spisen är dock naturgas, det är jag säker på för när jag stod bakom gasmannen när han öppnade rören på sidan av huset så kom ju lite gas ut och den lukten var identisk med vad jag har känt runt öppna spisen.

Nu idag skall jag bara vara hemma vänta på Satellitmannen, jobba på lite projekt på hemmaplan och bara njuta av att vara på plats. Imorgon måste vi offra hela dagen på att städa lägenheten. Det är inget som någon av oss ser fram emot men vi vill ha det gjort så att vi kan spendera tiden här på allt som måste göras. Vi har fortfarande ett helt rum som är fullt med ouppackade kartonger.

Advertisements