Kalla temperaturer de närmaste dagarna tillsammans med nederbörd kommer att göra resan till och från jobbet oviss. Det är säkert svårt att förstå detta fenomen om man inte har upplevt det. I Sverige som har riktigt vinterväder oftare så orsakar ju trots detta det inte speciellt stora problem. Jag kan faktiskt inte komma ihåg en enda gång som jag var tvungen att stanna hemma från jobbet pga vädret.

Här i Arkansas har det dock hänt ett antal gånger under min relativt korta tid här. Så sent som i December förvandlades vägarna till is som var mer eller mindre omöjliga att färdas på. Det är just detta fenomen som vi inte upplever i Sverige. I Sverige snöar det när det är kallt och visst kan snön sedan frysa till is. Här regnar det dock is oftast när det blir kallt och när det då inte finns beredskap med salt och sand och dubbdäck så blir situationen besvärlig.

Ikväll kommer köerna till mataffärerna att vara långa för alla skall ‘bunkra’ upp inför ovädret. Trots att mildväder kommer redan på torsdag. Förhoppningsvis så blir det inte så farligt som befarat eller ännu bättre så blir det värre så att Guvernören stänger ner delstatsmyndigheterna. Då kan vi stanna hemma i sängen i morgon. Det vore inte så dumt.

Advertisements