Fredag har alltid varit min favorit veckodag även långt innan jag kunde vara ledig på fredagar. Idag hade jag en hel del inbokat dock eller rättare sagt, Karen hade bokat in ett antal evenemang på min lediga dag. Hon hade beställt nya persienner till vårt vardagsrum och också bokat rörmokaren som skulle byta ut det rör som spruckit under vintern pga frost.

De var klara strax efter lunch och jag hade äntligen dagen för mig själv att göra vad jag ville med den. Jag brukar göra något speciellt de fredagar jag är ledig, eller åtminstone ta med hundarna till parken för en promenad. Jag har dock brottats med en förkylning de senaste dagarna som inte har blivit varken bättre eller sämre så jag beslutade mig för att ta några timmars sömn på fredags-eftermiddagen. Jag tror att 2 timmars sömn gjorde mig gott för när jag vaknade upp kände jag inte alls av förkylningen.

När Karen kom hem åkte vi till North Little Rock (NLR) för att göra lite små ärenden och även äta på vår favoritrestaurang, Texas Roadhouse. Fördelen med NLR jämfört med Little Rock (L.R) är att alla affärer ligger väldigt nära varandra så shoppingen går fortare eftersom man inte måste köra omkring så mycket.

Mina ‘ribs’ på Texas Roadhouse var lika bra som vanligt och Karens Sirloin Steak var enormt mör och smakrik. Restaurangchefen kom upp till vårt bord och frågade vad vi tyckte och vårt standardsvar blir, ‘Lika bra som ALLTID’. Vi frågade också om han visste när den nya restaurangen skulle öppna i L.R och han såg nästan orolig ut när han frågade om det betydde att vi inte skulle komma tillbaka. Karen svarade att vi bor i Maumelle så vi är mitt emellan NLR och L.R så vi kommer nog fortfarande att besöka båda.

Igår var jag på tjänsteresa till Hot Springs, Arkansas. Hot Springs är en väldigt speciell stad i Arkansas. Det var faktiskt en gång planerat att alla kasinon som hamnade i Las Vegas skulle ha hamnat i Hot Springs som i början på förra seklet var en mycket populär spa-ort där folk kom för att bada i varma källor och dricka det speciella varma vatten som naturligt sprutar ut från många källor runt om i staden. Det var också en ort som Amerikas kriminella drog sig tillbaks till och Al Capones skottsäkra bil finns till beskådan i Lobbyn till anrika Arlington hotel som konferensen jag besökte ägde rum på.

p193027-hot_springs_ar-the_arlington

Arlington hotell i Hot Springs, Arkansas. Bilden lånad från Wikipedia

Advertisements