Det har varit en lite ovanlig helg. Karen åkte idag på tjänsteresa till Los Angeles i Kalifornien. Vi såg Bruno i Fredags och även om filmen var rolig och fick oss att skratta flera gånger så blev det inte så hysteriskt roligt som vi hade hoppats på. Borat var lite mer ‘verklig’ och ‘likeable’ medan Bruno endast var skämmig.

Jag frågade Karen om hon ville äta ute igår eller om jag skulle laga något och hon ville att jag skulle laga ‘Räkor från Paradiset’. Vi är inte i allmänhet några stora fantaster av fisk eller skaldjur men just den rätten tycker vi båda om. Jag använde ‘Cajun-kryddade’ räkor från Krogers och de gjorde rätten lite mer kryddhet. Receptet har jag tidigare postat här på bloggen.

Så i morse gick Karen upp 5:30 och jag vaknade någon halvtimme senare. Klockan 7:30 körde jag henne till flygplatsen. Just nu bygger man om en bro som leder fram till flygplatsen så vi fick ta en alternativ väg som enligt Karen var den ‘gamla’ vägen till flygplatsen. Vi tyckte dock att den gamla vägen kändes kortare än den normala och kom fram redan kl 8:00.

Allt var så folktomt idag eftersom det var söndag. Kanske är det bra att resa på en söndag eftersom det verkar vara mindre köer både i trafiken och på flygplatsen.

Inomhus temperatur till vänster och utomhus till höger i Celcius

Inomhus temperatur till vänster och utomhus till höger i Celcius

När jag kom hem gick jag och la mig och sov tillsammans med hundarna. De kommer att sakna ‘mamma’ eftersom de aldrig har varit ensamma hemma med mig så här länge själva. Jag tror dock att de är jätteglada att inte behöva vara på kenneln som vi tar dem till annars när vi reser

Det har varit en väldigt varm dag och luftkonditioneringen har gått hela tiden. När jag tittade på min termometer så förstår jag varför. Det har varit 43,8 grader i skuggan på vår baksida. Imorgon kommer luftkonditionerings firman för att reparera dropp-pannan som läcker. När de gör det måste luftkonditioneringen var avstängd så det kommer att bli tufft. Skönt att få det gjort dock eftersom vi nu väntat i nästan en månad för dem att få tag få reservdelen. Tur att vi har kunnat köra luftkonditioneringen under hela tiden annars hade det varit outhärdligt.

Min klocka/termometer kan visa både Celcius och Fahrenheit vilket är användbart här för en Svensk

Min klocka/termometer kan visa både Celcius och Fahrenheit vilket är användbart här för en Svensk

Bilderna ovan visar dessutom att det är en myt att man inte kan kyla huset mer än 10 grader än utomhus temperaturen. Det har endast att göra med hur bra isoleringen är i huset och som tur är köpte vi ett välbyggt och välisolerat hus.

Advertisements