Förra helgen tillbringade vi faktiskt så mycket tid som vi kunde ute i det vackra vädret. Detta var helgen då Pinnacle Mountain Rendevous ägde rum och det har blivit lite av en tradition att vi går dit och tar hundarna med oss. Pinnacle Mountain Rendevous är en liten festival med hantverk och människor som klär sig i lite av vad de tror är tidstypiska kläder från tiden då Arkansas endast var ett territorium. Tvättäkta indianer deltager också och vissa av dem bor i riktiga tipis som finns på festivalområdet i parken vid Pinnacle Mountains fot.

Lars och Fritz i Pinnacle Mountain State Park

Lars och Fritz i Pinnacle Mountain State Park

Vi brukar ta med hundarna och Molly älskar all uppmärksamhet som hon får från alla som vi möter och det är många, många, många som alltid kommer upp till oss och säger att de antingen har taxar själva, har haft taxar eller helt enkelt bara älskar taxar. Som sagt så älskar Molly detta medan stackars Fritz är rädd för alla. Jag har trott att hans rädsla skulle gå bort om vi låter honom träffa andra människor men han är 2,5 år nu och det verkar inte så.

Molly älskar uppmärksamheten hon får från alla vi möter

Molly älskar uppmärksamheten hon får från alla vi möter

På söndagen åkte vi sedan till Lake DeGray som är en konstgjord (tänker man inte på) sjö i sydvästra Arkansas nära Arkadelphia. Det är väldigt vackert där och vi njöt av att promenera i det vackra varma vädret vi hade denna söndag.

LakeDegray1

Hösten i Arkansas är underbar men detta året är det kallaste som jag har upplevt sedan jag flyttade hit. Vintern var den kallaste, Sommaren var den mildaste med väldigt få dagar över 40 grader och hösten har startat riktigt kall också. Men vissa dagar är det perfekt och så var det denna helgen.

LakeDegray2

Vi får se om vädret fortsätter att vara kallt detta år. Så kallt som Sverige lär det aldrig bli dock och inte lika lång vinter heller.

Advertisements