Ser nu att nyheten om morden i Fort Hood även nått svensk media. Läser i tidningarna att mördaren var ‘livrädd för att skickas ut i krig’. Finns det någon logik i att vara så livrädd för att bli skickad till Afganistan eller Irak att man försöker mörda 30 av sina kollegor för att sedan med största sannolikhet bli avrättad efter en dödsdom i domstol i Texas? Tror inte att det har att göra med att vara ‘livrädd för att bli skickad ut i krig’.

Intressant att se hur Svensk media verkar vinkla detta genom att påstå att mördaren var ‘livrädd för att skickas ut i krig’. Jag har inte läst detta någonstans i Amerikansk media. Anar man en kritisk hållning; till de krig som förs, i Svensk media och denna händelse används för att förvränga sanningen genom att ge en alternativ förklaring till morden? Sanningen som inte kan sägas i Sverige, att detta var ett dåd med religiös bakgrund? Att betrakta Sverige från andra sidan Atlanten ger ibland samma känsla som när jag i Sverige under kalla kriget kunde läsa hur Öststatsländer, speciellt Sovjet och DDR förvrängde sanningar om USA och gav sin egen förklaring till händelser. Förklaringar som vinklades av politiska skäl.

För några månader sedan sköt en Amerikansk medborgare som konverterat till islam, ihjäl två soldater på ett rekryteringskontor här i USA. Tidningar i Little Rock säger att mördaren i Fort Hood hade uttalat sig positivt om morden i Little Rock. Hur kan någon höra en person säga något sådant och denne person får fortfarande fortsätta att arbeta som militär och psykolog? Kanske bara nyhetsrykten som ofta uppkommer i sådana här sammanhang.


En annan vinkling ur ‘svensk’ synvinkel

Advertisements