När det snöar här i Arkansas så orsakar det problem som svenskar inte alls förstår. Först och främst, det ‘SNÖAR’ så vi kan inte åka till jobbet/skolan imorgon. Exakt, det är det där konstiga som vi läste i Kalle Anka tidningarna när vi var små. Knattarna blev så exalterade för att det snöade och de inte kunde gå till skolan.

Knattarna och Kalle som jag kommer ihåg det från mina Kalle Anka tidningar

Förstå problemet rätt. I denna delstat så kanske vi får detta väderförhållande 1-2 dagar per år i genomsnitt. Så pga detta finns det inte förberedelse för de problem som detta orsakar i trafiken. Bilarna har inga vinterdäck. Snöplogar och saltbilar finns inte i samma omsträckning som i Sverige. Folk här förstår inte någonting om att snö och is gör vägarna farliga och man måste sakta farten om man ger sig ut (och har 4-hjulsdrift, annars ska man inte ge sig ut alls).

Så detta är inget speciellt om man bodde i Sverige men pga omständigheterna så är detta allvarligt väder här. Jag hoppas att vår gode Guvernör Mike Beebe stänger alla delstatskontor imorgon. Detta väder skall ingen ge sig ut i. Asfalten är också så mycket halare här än i Sverige för den är hårdare och måste stå emot temperaturer som vi inte har i Sverige, ca 35 – 45 grader varmt. Denna typ av asfalt blir väldigt hal när det blir kallt så skratta inte för mycket åt människor här. Det kan inte jämföras med Sverige.

Advertisements