I förmiddags var det dags för den tredje och därmed sista skrutiniseringen. Nu har alla som går till högmässan antingen på lördag klockan 17:00, eller på söndag klockan 8:00 eller 10:30 fått möjlighet att se vilka vi är som knackar på kyrkporten och vill in. Ceremonin var lika som vid de tidigare två tillfällena. Vi hade reserverade platser längst fram i mitten av kyrkan, prästen berättade om oss från RCIA programmet och prästen och församlingen läste ett antal speciella böner över oss.

Kommande onsdag är det ingen RCIA föreläsning. Nästa söndag är Palmsöndagen, måndagen efter är den s.k “Chrism-mass” när biskopen välsignar olja för alla Katolska församlingar i hela Arkansas för resten av året och alla Katolska präster och Diakoner i Arkansas samlas i Katedralen. Jag har hört talas om denna speciella ceremoni och planerar att deltaga även om det inte är ett krav för konverteringen.

Onsdagen i Påskveckan kommer ett antal par som deltagit i RCIA programmet att gifta sig och vi från programmet är inbjudna. Torsdag är det dags för mig och nitton andra utvalda personer att få våra fötter tvättade av prästerna medan resten av församlingen tittar på. Långfredagen är jag osäker på vad som kommer att hända i detalj och Påskaftonen blir alltså den stora dagen då vi kommer att tillbringa ca tolv timmar tillsammans, Konvertiter från RCIA programmet, prästerna och ledare från programmet. Inte förrän solen går ned på kvällen påbörjas den längsta mässan under hela året då vi blir upptagna i kyrkan.

Det känns som väldigt länge sedan som vi gick till den första RCIA föreläsningen den 13:e juni förra året. Det har varit en lärorik tid.

13

Advertisements